Műfű lerakása erkélyre

A műfű mára nemcsak a kertes házak lakóinak kiváltsága, egy városi lakás lakója is ugyanúgy élvezheti, ha rendelkezik terasszal, vagy erkéllyel. Ezért ez a cikk most azoknak szól, akik a műfű lerakását erkélyre tervezik! Jó hír továbbá, hogy a műfű lerakása erkélyre sokkal egyszerűbb procedúrát jelent, mint kertbe.

Nem kell az egyenetlen talaj kiegyenesítésével foglalkozni, sem a szilárd talaj megteremtését kitalálni. Hiszen egy erkélyen ez adott. Ott külön örömet jelent, hogy a kopár hidegburkolatot felválthatjuk a műfű lerakásának köszönhetően meleg hangulattal. Amikor tehát a műfű lerakását erkélyre tervezzük, nincs szükség energiát fektetni az alapozásba, a vakondhálóra, vagy a geotextília leterítésére. Nem kell félni attól, hogy a terasz hidegburkolatából egyszer csak gyomnövények törnek fel és lepik el a műfű szőnyeget.

Ezért a műfű lerakása erkélyen sokkal egyszerűbb műveletet fog jelenteni. Szerencsére, a jó minőségű kültéri műfüvek esetében nem kell attól tartani, hogy erős napsugárzás hatására kifakul, hiszen ezek általában UV állók, valamint időjárásállók. Ha a vízelvezetés is megoldott, akár azért, mert lejt az erkély, akár a lyukacsos gyepszőnyeg kialakításnak köszönhetően, attól sem kell tartani, hogy a csapadék beposhad a műfűbe.

A természetes hatású műfű lerakása erkélyre így igazán bebiztosított megoldást jelent. A ragasztás során pedig választhatunk vödrös vagy kétoldali ragasztós megoldást is. Az eredményt pedig utána igazán ki tudjuk élvezni, hiszen jó munka után nemcsak a látvány lesz élmény, de a minősége is. Nem kell a karbantartására sem különösebb gondot fordítani, így gondozásmentesen élvezhetjük gyönyörű zöld frissességbe csomagolt erkélyünket! Minőségi választékért nézzen körül a mufuplacc.hu oldalán!