Hogyan élhetjük túl a hosszú utazást egy kisgyermekkel?

Az a szakasz, amikor a baba járni, beszélni kezd, és általában megfelelő emberként mutatkozik be, hihetetlen pillanat a szülői utazás során. Utazás közben is sokkal nagyobb kihívást jelent. Már nem teljesen hordozható, de nem tud sokáig járni, képes hangosan kommunikálni, mégis korlátozott figyelemmel, tele kajával, amíg hirtelen ki nem adja – ismerős ez a történet?

A kisgyermek kezelése egy forgalmas járaton, vonaton vagy buszon, vagy csak a saját autójában némi felkészülést és nem elhanyagolható türelmet igényel. Megkérdeztük jól utazó közösségünket, hogyan bánnak kisembereikkel a hosszú távú utazások során.

Az első dolog, ami eszembe jut, mindig az uzsonna! De még ennél is fontosabb lenne az utazási sebesség csökkentése. Amikor új úti célba látogat, nehéz nem rendelkezni az összes tapasztalni kívánt dologgal, és ez nagyon lehengerlő lehet, különösen egy kisgyermek után. Változtassa meg elvárásait. Úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha lelassítjuk és kiegyensúlyozzuk a napot olyan kis kalandokkal, mint egy kert meglátogatása, majd egy kis medence/strand/pihenőidő, mielőtt újra korai vacsorára indulunk. A legkülönlegesebb az, hogy ha a kisgyermek tempójában halad, akkor lassíthat, és láthatja azokat a dolgokat, amelyeket esetleg elmulasztott, és kapcsolatba léphet a helyiekkel is, mivel a kisgyermek már gyerekkorában kapcsolatot teremt az emberekkel!

 

– Bronwyn Leeks, a Smiths Holiday Roadról