Hogyan tudnak a családok fenntarthatóbban utazni?

Gyermekeink túlságosan is tisztában vannak a környezetbarát életmód fontosságával, és az utazás minden bizonnyal hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátásunkhoz. Sokunk számára azonban az utazás kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy gyermekeink megértsék és értékeljék a tágabb világot, tehát hogyan egyensúlyozza a családi utazók közössége ezt a két gondot? Tippeket kértünk tőlük, hogyan tudnak a családok fenntarthatóbban utazni.

Fontos, hogy az egész életét, ne csak a nyaralását vegye fontolóra, hogy családja utazásait fenntarthatóbbá tegye. Ha alacsony hulladék-, energia- és állati eredetű termékeket fogyaszt otthon, az sokat segíthet az utazási lábnyom csökkentésében.

Nyilvánvalóan minimalizálja járatait, és ha teheti, utazzon busszal vagy vonattal. Ha az egyetlen lehetőség a repülés, akkor válassza a legrövidebb utat, és próbáljon olyan légitársasággal utazni, amely ellensúlyozza és a lehető legnagyobb mértékben műanyagmentes. Az úton tegyen meg mindent a műanyagok minimálisra csökkentése érdekében. Vegye elő saját, újratölthető vizes palackjait, és használja őket. Még egy ReFillMyBottle alkalmazás is segíthet. Óvatosan válasszon szállást: kerülje a hatalmas üdülőhelyeket állandó légkondicionálással, nagy golfpályákkal és úszómedencékkel, mondjon nemet a napi szobatiszta és bojkott büfére. A büfék által termelt hulladék nem nagyszabású, és gyakran a drága, nagy helyigényű termékek kerülnek a kukába.

 

Senki sem tökéletes, de több millió apró lépés sokat segít a teljes fogyasztás csökkentésében.

 

– Alyson Long, a World Travel Family családból