Milyen áron lehet napvitorlát készíttetni?

A napvitorla megvéd az UV sugárzástól, mely talán a legnagyobb veszélyt jelenti a bőrünk számára napjainkban. A bőrrák, a korai bőröregedés, a leégés okozta kellemetlenségek és az egyéb megbetegedések száma nőttön nő, ezért fontos, hogy állandóan használjunk fényvédő krémeket és ha szabadban vagyunk a nyári hónapokban, akkor árnyékos helyet kell keresnünk. A kertünkben, éttermek teraszain és strandokon erre a napvitorla kiváló megoldást nyújt.

Aki arra készül, hogy ilyen beruházást eszközöljön, nyilván kíváncsi a napvitorla árakra, hogy egyáltalán milyen költségekkel kell számolnia, ha előre gyártott, vagy ha egyedi paraméterekkel vásárolna napvitorlát. A Napvitorlaland webshopjában feltüntették, hogy a különböző vitorlák milyen árkategóriákban mozognak. A napvitorla ár többek között attól is függ, hogy milyen méretet választunk, hogy vízhatlan vagy pedig vízáteresztő anyagból szeretnénk-e, hogy készüljön az árnyékoló, illetve aki egyedi igényeihez is szabná a napvitorlát, megteheti. A napvitorla árán lehet spórolni is azáltal, ha kicsit tájékozódunk a termékről.

A vízállóság tekintetében, ahogy azt fent is említjük van vízáteresztő vitorla és vízhatlan is. A többség azt gondolná, hogy ha a drágább vízálló napvitorlát válassza, akkor jobb vásárt csinál. Pedig ez nincs így. Ha a napvitorla nem ereszti át az esővizet, akkor annak súlya alatt meggyengülhet a tartószerkezete, míg ha vízáteresztőt választunk, akkor átcsurog rajta és felszárad róla az esővíz. Ha a vízáteresztő vitorlát válasszuk, akkor nem csak a napvitorla ár lesz jóval alacsonyabb, hanem a későbbi javítási költségek is.

A napvitorla ár a fentiek fényében úgy alakul, hogy először választ a vásárló egy formát, legyen ez mondjuk egy háromszög alakú napvitorla, ennek ára 65350-106000 körül mozog, míg a négyzet alakú 61900-84000, a téglalap pedig 79750-100400 forint között szokott lenni. Hogy ezen belül az alacsonyabb vagy a magasabb árkategóriába esik majd a végső összeg attól függ, hogy milyen egyéb paraméterekből választ a megrendelő.