Mi a legjobb vonatút gyerekekkel?

Életben tudja tartani a vonatos utazás romantikáját, ha együtt vonszolja a gyerekeket? Biztosan így gondoljuk. A vonattal való utazás nemcsak olcsóbb, könnyebb és környezetbarátabb, mint a repülés, hanem sokkal szórakoztatóbb a gyerekek számára. Mozoghat, van mit nézni, és a büfékocsi nagy figyelemelterelést biztosít. De hol kezdje? Kértük közösségünket, hogy ajánlják a legjobb vonatos utakat gyerekekkel.

Ha vonattal utazik a gyerekekkel, az utazás a kaland részévé válik, és mindig vannak történetek, amelyek egy utazásból adódnak. Az alvóvonattal való félelmetes érzés lehet, de nagyszerű betekintést nyújtanak a gyerekeknek egy másik kultúrába, legyen szó akár fűszeres tészta szállításáról késő este valahol Vietnam közepén, vagy a karcsú művelet a történelmi Vörös Nyílról Szentpétervár és Moszkva között. A nappali vonatok lehetőséget adnak arra, hogy valóban pihenjen, családi játékokat játsszon és hosszú utakon elnyújthassa a lábát. Érdekes emberekkel is találkozhat, és nézni fogja a tájak változását, amint elsuhannak, mint Észak-Marokkó zöldjei, amelyek utat engednek a déli poros sárgáknak.

Nehéz kiválasztani egy utat személyes kedvencként, mivel mindegyiknek vannak különleges pillanatai, amelyeket soha nem lehet újra megismételni, például beszélgetésbe elegyedni egy tunéziai tinédzserrel, aki szeretne többet megtudni az Egyesült Királyságról, vagy találkozni egy barátságos vietnami utazóval, aki ragaszkodott hozzá, hogy készítseen közös fotót, amelyből a legboldogabb csoportszelfi készítése lesz. Az új vonatutak kipróbálása olyan dolog lett, amit mindannyian családként várunk, és alig várjuk, hogy megtudjuk, milyen kalandok várnak ránk, amikor felmászunk a következő vonatra.

 

– Nichola West, a Globalmouse.com oldalról