A laminált padló előnyei a keményfa padlóval szemben

A laminált padló a kezdetleges műanyag kialakításától eltérően mára már óriási innováción ment át mind az alapanyagok, mind pedig a kivitelezés szempontjából.

Napjainkban a laminált padlók gyártói kifinomult technológia alkalmazásával gyártják meg termékeiket, rendkívül valóságos módon imitálva a fa és a kő mintázatát, megjelenését. Ilyen módon valamiképp költséghatékonyabb és kézenfekvőbb megoldást kínálnak, mint a keményfa padló alkalmazása. Amellett, hogy esztétikus és divatos megjelenést kölcsönöznek otthonunk számára, magas tartósságot és könnyű tisztítást ígérnek.

A laminált padló kompozit fa felhasználásával van előállítva, amelyet magas hőmérsékleten préselnek össze. Az így felhasznált összetett anyag fölé kerül a dekorréteg, ami esztétikailag is meghatározó a termék esetében, rajta egy vékony védőréteggel, ami a paneleket ellenállóvá teszi a kopással és a karcolással szemben. A laminált padló faanyagának előállításának a költsége ilyen módon sokkal olcsóbb, mint a keményfa esetében.

Ugyanakkor ennek a különlegesen élethűen kivitelezett keményfa mintázatnak köszönhetően ugyanazt a nyugtató, bizalmat sugárzó, meleg kinézetet sugározza mindamellett, hogy a modern padlóburkolatok előnyeit is magában rejti ez a nagyszerű találmány. Takarékos előállításának köszönhetően ez a laminált padlók széles körben alkalmazható és elérhető megoldást kínálnak bárki számára, amit előszeretettel alkalmaznak napjainkban Magyarországon, de az egész világon egyaránt.