Milyen babakocsi fajták vannak?

Amikor babakocsi vásárlására kerül sor, bizony azzal találja szemben magát egy szülővé váló személy, hogy többféle variáció létezik. Életkor szerint is, valamint azon belül, típus szerint is. Illetve, van egy külön kategória, ami már testvérek, ikrek számára készült. Szóval érdemes picit feltérképezni a babakocsik világát, mielőtt a sorsdöntő választásra sort kerítünk.

Amikor megérkezik az újszülött csecsemő a családba, még a babakelengye listán is szereplő babahordozóra lesz szükség, amiben az autóba téve hazavihetjük csöppségünket. A babahordozót azért érdemes elsők között említeni a témában, mert az elején a babakocsi vázra illesztve abban is sokat utazhat a csecsemő. Sőt, vannak csecsemők, akik jobban elvannak a babahordozóban, mint a mózesben. Ezt tehát egyszerre lehet körülbelül 6-8 hónapos korig (súlytól, mérettől és kényelemtől függően) az autóban is használni, valamint a vázra téve is.

Ezzel párhuzamosan pedig az imént említett mózes lesz egy kisbaba első állomása a babakocsik világába belépve. Ez lesz az ő úgymond lakókocsija, amiben utazhat, alhat, nézelődhet, eljátszadozhat a csörgőkkel, cumizhat, hason fekhet, és amiben hozzászokhat az anyaméh után a világhoz. A felsorolt tevékenységek jól visszaadják, hogy mivel számottevő időt fog egy csecsemő eltölteni a mózesben, ezért számára, és a család életkörülményeinek szempontjából nézve, nem mindegy, milyen típust vásárolunk. Ezután, amikor ezt kinőtte a baba, és már stabilan ül, a következő állomás a család számára a sportbabakocsi. Ez nagyjából 3 éves korig lesz a jóbarátja, de a pontos életkor már gyerek és család függő.

Van, aki hamarabb vált más eszközre, vagy már nem marad meg a babakocsiban, és van, aki még később is kényelmesen tologatja gyermekét egy séta során benne. Ezek mellett pedig van az úgynevezett testvérbabakocsi és az ikerbabakocsi, de lehet testvérfellépőt is venni a meglévőre, amin állva, fellépve tudjuk tolni a testvérkét is. A mamilla.hu oldalán szinte minden babakocsi fajtából találunk a kínálatban, kiváló minőségben, és a döntésünk meghozatalában is szakértelemmel segítenek bennünket. Érdemes ellátogatni az oldalra, a megbízható és minőségi szolgáltatás reményében.