Kerítés elemek az idegen állatokkal szemben

A kintről betévedő állatok felfalják a szép kerti növényeimet. A kerítés elemek megkönnyíthetik, hogy távol tartsam ezeket? Egy ilyen kérdése azoknak az udvarral rendelkező lakástulajdonosoknak aktuális, akik valóban értékelik a virágjaikat és termőföldjüket és kellő mennyiségű időt, energiát és törődést fordítanak ezekre.

Szomorú látvány tud lenni, ha a kertbe kimenve zöldséget szedni az ebédhez azt látjuk, hogy az állatok már mindent megettek. A vadonban élő állatok úgy juthatnak be a kültéri kertbe, ha nincs előttük semmi akadály és ez olyan nekik, mint egy ingyenes étterem. A kerítés elemek megőrizhetik kertjét az ilyen jellegű veszélyekkel szemben, és egyetlen kis kapuval egyszerűen hozzáférhet a növényeihez.

Mindenekelőtt érdemes egy kis nyomozómunkát végezni. Hasznos tisztában lenni azzal, mely állatok próbálkoznak bejutni a kertbe, mielőtt eldöntené, milyen kerítés elemekre van szüksége. A nyulak sokkal kisebbek, mint a kérődzők. Amennyiben a szarvasok a károkozók, akkor a sárban látható nyomok találhatók, vagy jól látható harapások vannak a növényeken.

A következő értékes lépés a leghatékonyabb kerítés elemek illesztésének a meghatározása. A kisebb lények nem tudnak csak a mezőkön mozogni, beásnak egy tér alá is. A nyulak esetében a lánckerítés működhet, és továbbra is élvezheti a növények csodáját, és nem lesz elzárt terület az udvarban.

A kérődzők ellen a magasság számít a kerítés elemekben. Általában a 2 méter magas változatok megakadályozhatják a szarvasok behatolását. Ezenkívül a legmagasabb sínt használják látószögként a szarvasok, hogy segítsenek maguknak kiszámítani ugrási magasságukat, így nem szabad ezt meghagyni a terméken.