Étkezőszék, a sokoldalú bútordarab

Amikor az otthonunk új berendezési tárgyait kutatjuk egy-egy áruházban róva a kilométereket, vagy tanulmányozzuk a webáruházak kínálatait, mindegyik étkezőszék más és más hatást kelt bennünk.

Van, amelyik komoly és elegáns kivitelezésével súlyos bőrgarnitúrákat és nehéz brokátfüggönyöket sejtet a háttérben, míg van, amelyik anyagával, élénk színével inkább egy bohó környezetet fest elénk. Bármi is legyen a benyomásunk, az otthonunkba a számunkra legmegfelelőbb darabot kell megtalálnunk. Ehhez a lakás mérete az egyik kulcs. Ha garzonunk van, több választás is szóba jöhet. Ha fiatalos színek jellemzik, akkor akár egy érdekesebb formájú étkezőszék is szóba jöhet, hiszen ezeknek a színvilága igen változatos, de óvatosnak kell lenni a rikító színekkel, hiszen azoknak a többi bútordarabbal is harmóniában kell lennie, ami ilyen kis helyen elég feltűnő.

Ha szolidabb, elegánsabb stílusú az otthonunk, oda egy textilbőrrel bevont fa- vagy fémkeretes étkezőszék lehet a megfelelő számunkra. Gyerekek és család mellé néhány más szempontot is figyelembe kell vennünk. Az egyik a biztonság, hiszen vannak olyan étkezőszékek, amelyek nem négy lábon állnak, hanem egy fémkeret fut rajta körbe, ami bár elegáns hatást kelt, de igencsak billeg. A másik, hogy könnyen takarítható legyen a huzata, arra az esetre, ha valamelyik gyerek leeszi. A család közös idejének jelentős részét is az étkezőasztal körül tölti el, így fontos, hogy kényelemben is megfelelő étkezőszéket válasszunk. És a stílus? A lényeg, hogy a mi személyiségünket fejezze ki, és kellemesen harmonizáljon a többi, lakásban található darabbal.