Hogyan válasszuk ki a bejárati ajtó stílusát?

A teraszon a bejárati ajtó frissítése olyan, mintha KÉT lakberendezési frissítést kapna EGY áráért! A megfelelően kiválasztott stílussal egyszerre szépítheti és bővítheti bel- és külterét.

A bejárati ajtó tervek sokféle megjelenést ölelhetnek fel, a klasszikustól a modernig. Akár a díszes francia teraszajtókat részesíti előnyben, akár az elegáns, teljes üvegezésű opciókat, egy szakértő vállalkozás segítségével felfedezheti és megépítheti álmai bejárati ajtóját.

Mivel nagyon sok választási lehetőség kínálkozik plusz toló teraszajtó lehetőségekkel, egyes lakástulajdonosok nem mindig tudják, hol kezdjenek, amikor a sajátjukat keresik. Néhány kérdés feltevése viszont segíthet nekünk megfelelően dönteni.

Először is azt fontos pontosan tisztázni, hogy melyik stílusra vágyunk leginkább. A kortárs stílusú otthonokban a teljes üveg a domináns kialakítás, de ha kézműves stílust vagy parasztházi stílust építünk, akkor díszesebb gyártmányt érdemes választani.

Mi az otthonunk külsejének a színe? Most, hogy ismeri a stílustervét, ideje beszélni a színekről. A bejárati ajtó külső burkolata fontos színlehetőség, akár merész akar lenni, akár otthona külső témáihoz illeszthető. A stílusok és színek kiválasztásakor a lakástulajdonosok minden eddiginél merészebbek – különösen a kortárs dizájn miatt. A legnépszerűbb színek közé tartozik a sötét bronz, a sötét csokoládébarna és a fekete. Hagyományosabb, fehér kerítésű megjelenéshez fantasztikus az ablakok külső burkolatának és a teraszajtó burkolatának párosítása.

Ezek után a bejárati ajtónak az anyagát is fontos előtérbe helyezni. A szín kérdése után itt az ideje, hogy kiválassza a megjelenéséhez, igényeihez és költségvetéséhez megfelelő anyagot és márkát. A legnépszerűbb anyagok napjainkban a műanyag, az alumínium és a fa.