Mi az a VPS szerver és kinek való?

A tárhely bérlés számos lehetőséget rejt, minden esetben illeszthetőek a lehetőségek az emberek aktuális elvárásaihoz, jelen körülményeikhez, mert különféle csomagokból válogathatnak azok, akiknek egy kis extra tárhelyre van szükségük.

Ha valakinek igazán nagy tárhelyre van szüksége a munkavégzése szempontjából, annak akár egy teljes szerver kibérlésére is van lehetősége a banki biztonsági rendszerrel ellátott szerver termekből. Ugyanígy azoknak is sok lehetőségük van, akiknek csak kisebb, de a normál tárhely szolgáltatónál nagyobb és biztonságosabb tárhely lehetőség kellene, ilyen mondjuk a VPS bérlés, ami egy rendkívül kiváló és sokszínű opció.

A VPS bérlésnek is többféle alfaja van ma már. A sima, egyszerű VPS szolgáltatás lényege, hogy egy szervernek a nagy tárhelyét felosztják részekre és ezekből a részekből bérelhetnek az különböző bérlők, ebből adódóan egy fizikai tárhely óriási kapacitásán többen osztoznak, jóval kedvezőbb áron, mint ha teljes szervert bérelnének. Bár többen osztoznak a VPS-eken attól senkinek sem kell tartania, hogy átjárás lenne a gépek között, ugyanis a virtual private server lényege, hogy egymástól teljesen elkülönített virtuális személyes platfromja lesz mindenkinek a VPS-en belül. Ezeknek a másik verziója a VPS Cloud, mely egy teljesen online térben mozgó szolgáltatás, sokkal szabadabb és bizonyos tekintetben kedvezőbb is, mint a sima virtual private server megoldás.

A Cloud esetében a szerver farmokon, ahol sok sok fizikai számítógép van összekötve rengeteg egységes tárhely is van, ami egy felhő alapú rendszerben összefogható. A bérlők között ez a nagy tárhely kerül szétosztásra ugyancsak privatizált, egyéni hozzáféréssel, viszont ez a megoldás biztonságosabbá a szerverbérlők számára az adataiknak a tárolását.